fbpx

ArtSpices

Momenteel zijn onze kruiden enkel verkrijgbaar in ons restaurant

 

Onze kruidenmengelingen zijn samengesteld uit zorgvuldig geselecteerde premium kruidensoorten.

Elk van hen is geselecteerd vanwege hun ongeëvenaarde kwaliteit en aromatische intensiteit.

Elke blend heeft een unieke smaaksensatie die elke culinaire creatie naar een hoger niveau tilt.

 

ArtSpices is meer dan alleen een kruidenmix. Het is onze belofte aan u van perfectie.

Dit product is een symbool van de expertise en passie van de chef van Artisan, Jens Verstuyf.

Verwen uzelf met de rijke, complexe smaken.

 

 

Ontdek onze smaaksensaties

 

Mediterranean Pepper Fusion

Deze blend bevat provinciaalse kruiden en diverse soorten peper.

ArtSpices - mediterranean peper fusion

Spicy Garlic Pepper Blast

Deze kruidenmix bestaat uit diverse soorten peper, knoflook en peterselie.

ArtSpices - spicy peper garlic blast

 

Hoe bak je het perfecte stukje vlees?

Steak voorzien van ArtSpices

Voorbereiding

  • Haal het vlees op tijd uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
  • Dep het vlees droog met keukenpapier.
  • Bestrooi beide kanten van het vlees royaal met zeezout.

Bakken

  • Verhit een pan op middelhoog vuur en voeg een scheutje olie toe.
  • Leg het vlees in de pan zodra de olie heet is.
  • Bak het vlees tot het een mooie bruine kleur krijgt.
  • Draai het vlees om en bak de andere kant op dezelfde manier.
  • Laat het nog 3 à 4 minuten verder bakken.

Rusten

  • Haal het vlees uit de pan en leg het op een bord.
  • Dek het vlees af met aluminiumfolie en laat het 4 à 8 minuten rusten.

Serveren

  • Kruid deze af met peper. Niet tijdens het bakken doen, gezien peper verbrand wordt door de hoge temperatuur.
  • Snijd het vlees tegen de draad in voor maximale malsheid.
  • Server het vlees met uw favoriete ArtSpices.

Tips

  • Gebruik een vleesthermometer om de perfecte gaarheid te meten:
    • Rare: 50 – 52 °C
    • Medium-rare: 55 – 60 °C
    • Medium: 60 – 65 °C
    • Well-done: 70 – 75 °C
  • Vermijd uitdroging van je vlees door deze niet te lang in de pan te laten.
  • Gebruik een tang om het vlees te draaien. Zo blijf je over met zoveel mogelijk sappen.
  • Kies idealiter voor een inox braadpan of gietijzeren pan.
  • Gebruik een geschikte vleesplank om het vlees op te laten rusten en snijden.
  • Een goed mes om het vlees te snijden, is zeker zijn geld waard.
  • Om het vlees te snijden aan tafel, gebruik je best steakmessen.

Met deze stappen en tips kan je zelf aan de slag met het bakken van een smaakvol en sappig stukje vlees. Eet smakelijk!

 

Meer van dit?

We hebben zojuist ArtSpices gelanceerd, maar daar blijft het niet bij. Ontdek binnenkort nieuwe smaken én producten.

Ontvang met 1 klik ons gratis receptenboek en verras je omgeving met heerlijke gerechten.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.